<div style='color: #000;'>Welkom bij</div><div style='color: #d9782d;'>Voedselbank</div><div style='color: #d9782d;'>Zwartewaterland</div> <div style='color: #000;'>85.000 klanten </div><div style='color: #d9782d;'>aangewezen op noodhulp</div><div style='color: #d9782d;'>voedselbanken</div> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/voedselveiligheid.html'><div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div></a> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/ideale-boodschappenlijst.html'><div style='color: #000;'>Verse groenten erg gewild</div><div style='color: #d9782d;'>bij de voedselbanken</div></a> <div style='color: #000;'>Ambassadeur René Froger</div><div style='color: #d9782d;'>helpt in strijd tegen armoede</div> <div style='color: #000;'>8300 vrijwilligers</div><div style='color: #d9782d;'>stellen wekelijks</div><div style='color: #d9782d;'>pakketten samen</div> <div style='color: #000;'>Postcode Loterij steunt </div><div style='color: #d9782d;'>de voedselbanken</div>

Vrijwilligers van de Voedselbank Zwartewaterland houden op zaterdag 1 april a.s. van 9.00 tot 17.00 uur een inzamelingsactie van houdbare voedselproducten bij de supermarkten in Zwartewaterland. Inzamelingsacties zijn hard nodig! Ondanks dat er tekenen zijn dat de economie herstelt, geldt dat niet voor iedereen. Er blijft een groeiende groep gezinnen, die zich, buiten hun schuld, gedwongen zien deze zware stap te nemen om een beroep te doen op de Voedselbank.

 

Daar komt ook nog bij, zoals u misschien heeft gezien op televisie, of ergens heeft gelezen, dat er een toename is van het aantal vluchtelingen in de gemeente Zwartewaterland die ook haar verantwoordelijkheid moet nemen bij het opnemen daarvan. Dit leidt ook tot extra vraag naar voedselpakketten.

 

Daardoor kan de Voedselbank de aanvragen steeds moeilijker aan. Het beschikbare voedsel moet over een nog steeds groeiende groep worden verdeeld. Supermarkten en voedselfabrikanten daarentegen bewaken steeds scherper hun voorraden, waardoor er minder beschikbaar komt voor de Voedselbanken. Om komende tekorten aan te vullen is deze actie weer op touw gezet. Het gaat hierbij om houdbare producten zoals pasta’s, rijst, meel, blik- of potgroenten, thee, suiker, pindakaas, jam, hagelslag en bak- en braadproducten in een fles.

 

Om u als klant van de supermarkt niet te lang bezig te houden, delen vrijwilligers van de Voedselbank bij de ingang van de supermarkten, de Boni en de Emté in Hasselt, de Boni en de Albert Heijn Bart Knap in Genemuiden en de Coop in Zwartsluis, flyers uit met daarop de benodigde producten. U kunt dan, als u daarvoor openstaat, één of meerdere van deze producten kopen en deze inleveren bij de vrijwilligers van de Voedselbank bij de uitgang. Ook bestaat de mogelijkheid om i.p.v. producten een gift te doen in de daarvoor bestemde bus.

 

Bent u deze dag toevallig niet in de gelegenheid om wat extra boodschappen te doneren, maar wilt u toch iets geven? Overweegt u dan een financiële donatie op het bankrekeningnummer NL 63 RABO 0161057721 van de St. Voedselbank Zwartewaterland. De vorige keer hebben wij gezien wat een dergelijke actie in Zwartewaterland doet. Het werd een groot succes. Mogen wij, als vrijwilligers van de Voedselbank, zaterdag 1 april op u rekenen om van deze actie weer een succes te maken?